pondělí 7. října 2013

Arctic Monkeys - AM (2013)

Ty vole, nečekal bych to, ale tohle mě posadilo na zadek a donutilo soustředěně poslouchat. Mluvím o nový desce Arctic Monkeys s názvem AM.



Tuhle kapelu jsem bral vždycky s rezervou. Prostě parta floutků, co chtěj nějaký holce dokola tvrdit, že určitě vypadá dobře na tanečním parketě. Ale od těch tyvole uteklo strašně moc vody v řece. Novinka AM je totiž tak strašně dospělý album od lidí, který si prostě už něco odžili. Ze smrada Turnera se stal zadumanej chlápek, kterej se nebojí dát najevo pochybnosti o sobě samým, od puberťácky syrovejch textů se dostal k nejednoznačnejm výpovědím o tomhle podivným světě a našich v životech v něm.

Na druhou stranu bych tu desku osekal tak o tři songy, který maj regulérní funkci vaty. Jmenovitě mluvím o písních No. 1 Party Anthem, Mad Sound, Fireside, kde dobře rozjetýmu albu spadne řetěz. Nahodit se ho podaří až u Why´d You Only Call Me When You High (což mimochodem super názez písně hehe).

Každopádně první song "Do I Wanna Know?" je z kategorie těch, který si přeješ napsat sám. Silnej naléhavej a zároveň zapamatovatelnej riff, na kterým stojí celej song. Strašně moc vychytaná dynamika...ten song má svoje vrcholy, který brnkaj na tu nejzranitelnější strunku tvý duše. Super